Düşünce ve Fikir Kulübü
Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla
Yaratan rabbinin adıyla oku! ﴾1﴿ O, insanı alaktan (asılıp tutunan zigottan) yaratmıştır. ﴾2﴿ Oku! Kalemle (yazmayı) öğreten, (böylece) insana bilmediğini bildiren rabbin sonsuz kerem sahibidir. ﴾3-5﴿
Alak, ﴾1-5﴿
Kednisine akıl ve idrak etme kaabiliyetleri verilen, eşyanın bilgisi öğretilen insan, uzvi ihtiyaçları ve içgüdüleri ile ortaya çıkan dinamik eberjiden kaynaklı eğilimlerini doyurma sırasında bu aklı ve idraki temel alarak nasıl İslami şahsiyetin ana bileşenleri olan zihniyet ve nefsiyet ikilisi ile hareket eder ve saadeti için Allah'ın rızasını kazanır?
İslami akideden kaynaklı İslami fikir kaidesi üzerine bina edilen fikirlerin işletilmesinden hasıl olan düşünceler İslami şahsiyetin oluşmasında nasıl etkili olur?
İslam nizamı ve davetin taşınması gibi iki temel görevi olan insanın hayatında düşünce ve fikir ne işlev görür.
Allah'a kulluğumuzu teşkil etmek, yeryüzünde İslam nizamı ile insanın saadetini sağlamak ve yeryüzünü mamur etmek hedefi olan Kur'an'-ı Kerim yani Zikir yani Furkan, neden sürekli "akletmez misiniz?", "düşünmez misiniz?" vb. sorularını ısrarla eşrefi mahlukat olan insan için soruyor?
Düşünce ve fikir kulübü, insan olan müslüman için, insanın yaratılışı ile başlayan ve kıyamete kadar sürecek olan bu imtihan sürecinde, aklın insan hayatındaki yerini, Alim olan Allah'ın bize vahiy yolu ile bir rahmet ve şifa olarak gönderdiği Kitab'ından, yine vahiy ile konuşan Allah'ın Resulü'nden (sav) ve Allah Resulü'nün (sav) birer yıldız olarak yetiştirdiği Sahabe'nin hayatından okuyup, düşünüp fikir sahibi olmayı hedeflemiştir. Müslüman ise ümmetin bir tamamlayıcısı ferdi olarak en küçük örnek inanan ve amel eden birimidir. Ümmet, tek tek bu müslümanların Allah'ın rızasını kazanması ile Allah'tan yardım talep edebilir.
DÜFİK, 2024
-
DÜFİK, bir düşünce ve fikir kulübüdür.
-
İnsanı fıtratı ve yeteneklerine göre geliştirmeyi hedefler.
-
Toplumun gelişimi için ferdin dönüşümü şarttır.
-
Zeka, akıl, idrak, fıtrat, nefsiyet ve şahsiyet nedir?
-
Kitleleşme ve mefhumların dönüştürülmesi hedefleri..
-
İmtihanın gereklerini yerine getirmek için..